Megverte a párja, mégis ő került zárt osztályra

Összeveszett a párjával, kórházba került, tévedésből agresszívnek vélték. A diagnózis aztán kórházról kórházra egyre súlyosabbá vált.

A bántalmazás áldozatának zárt osztály? Hol az igazság?

Egy középkorú budapesti nő vidékre utazott a párjához, de az útja sajnos vitával és bántalmazással végződött.

A nő egy jókora vérömlennyel a szeme alatt a helyi kórházba került vizsgálatra. A koponya-CT szerencsére nem mutatott sérülést, de egy rosszul kivitelezett Covid–19 tesztelés megijesztette őt: hátraugrott, beletaposva az egyik ápolóba, amit a személyzet agresszív viselkedés jeleként azonosított.

Ezután erős pszichiátriai szerekkel injekciózták, majd átszállították egy budapesti pszichiátriára. Az ambuláns lapján feltüntetve: „pszichotikus”.

A budapesti kórházban a kezelőorvosa nyugodtnak és együttműködőnek találta a nőt, mégis pszichotikusként vette fel az osztályra, a korábbi ambuláns lapra hivatkozva. A korábbi véleményt, mely szerint a nő agresszív volt, és pszichotikus, itt már tényként kezelték, újabb „adatokkal” színezve a történetet.

Online bírói szemlén döntöttek a zárt osztályra helyezésről

Pár nappal később az ún. bírói szemlén (amely egy tableten keresztül, online zajlott) percek alatt döntöttek arról, hogy a nőnek a zárt osztályon kell maradnia – holott senkire sem volt veszélyes, a tárgyalás pedig puszta formalitás volt.

12 napja volt már bent az akarata ellenére, amikor egy másik kórházba szállították, és új szemlét hívtak össze, ezúttal kedvező ítélettel, melynek eredményeként hazaengedték.

A nő most a CCHR segítségével bejelentéseket tett a hivatalos szerveknél az őt ért megaláztatások miatt.