Az elmeosztály foglya lett a közös képviselő: nyomoz a rendőrség a kórházi túlkapás miatt

Ágyhoz kötözték és kábultra gyógyszerezték a pszichiátrián az idős közös képviselőt, akit mindenki szeretett a társasházban. Rendőrségi nyomozás indult, de a kórház most visszatartja a dokumentumokat, melyekből kiderülne: feleslegesen aláztak meg az elmeosztályon egy egészséges embert.

Egészséges emberként az elmeosztályon

Egy Somogy megyei társasház feldúlt lakója különös panasszal fordult hozzánk: a ház idős közös képviselőjét bezárták az elmeosztályra. 

A saját lánya beutalót íratott a háziorvossal, mondván, hogy édesapja mentális gondokkal küzd, majd rosszullétet színlelve elcsalta őt a kórházba. Ott már felkészülten várták őket. Hatan fogták közre, hogy elkísérjék a zárt osztályra.

A férfi nem akart együttműködni, ezért később az ágyához kötözték, és erős, skizofrénia elleni szereket adagoltak neki, noha éppen úgy reagált a történtekre, ahogy bárki más tette volna a helyében.

A közös képviselő már régóta kiválóan ellátta a feladatait, a ház lakóit teljesen megdöbbentette, hogyan kerülhetett be a zárt osztályra, hiszen mindig számíthattak rá.

Épp ennek köszönhette, hogy a ház egyik lakója panasszal fordult hozzánk, majd közös erővel sikerült kimenteni őt a kórházból. Rendőrségi feljelentést tettünk a történtek miatt.A nyomozás azonban nem haladhatott a szokott ütemben, mivel a kórház nem adta ki a dokumentumokat a rendőrségnek. Így az adatvédelmi hatósághoz fordultunk panasszal az ügyben.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük