Pszichiátriai megbélyegzés


Egy pszichiátriai diagnózis nem csak egy múló megbetegedést jelent, az embert egész életében végigkíséri és hátrányos helyzeteket teremthet.

Nagyon is hétköznapi eset, hogy a beteg életbeli problémáit és az ezekre adott mentális reakcióit panaszolja el, a pszichiáter pedig mindössze az elmondottakra alapozva alkot egy diagnózist: depresszió, személyiségzavar, generalizált szorongás, skizofrénia, stb.

A megoldást kereső személy, aki nehéz időszakot él át, segítség helyett megbélyegzést kap tudatmódosító pszichiátriai szerekkel, melyek sok esetben jelentős mértékben rontanak a helyzeten.

A depresszió, a skizofrénia és a pánikbetegség azon diagnózisok közé tartoznak, melyeket egy pszichiáter fizikai vizsgálatok nélkül mondhat ki, eleve kizárva ezzel a testi kiváltó okok lehetőségét. Számos esettel találkoztunk már, ahol a pszichiátriai szerek tovább súlyosbítottak egy fel nem fedett testi problémát, vagy éppen a mellékhatásaik tették lényegesen nehezebbé egy élethelyzet megoldását.


Nem kell annyiban hagynia a visszaéléseket!

– Ha Önt is alaptalanul bélyegezték meg pszichiátriai diagnózissal,

– Ha egészségkárosodás érte pszichiátriai kezelések, pszichiátriai szerek miatt,

– Ha más módon került hátrányos helyzetbe pszichiátriai megbélyegzés miatt (gondnoksági per, gyermekelhelyezési per, stb)


Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vagy írhat nekünk az alábbi emal címre:
panasz@cchr.hu

Illetve hívhat minket ezeken a telenonszámokon hétfőtől péntekig, 9:30-tól 17:00-ig:
Vezetékes: 06 1 342 6355
Mobil: 06 70 330 5384