Koronavírus-gyanúval lekötözve a pszichiátrián

A fiatal nő otthonában volt, amikor úgy érezte, a vírusfertőzés tüneteit kezdi észlelni magán. Igyekezett ezért távol tartani magától családtagjait. Mivel azonban családja nem vette őt komolyan – viszonyuk nem volt felhőtlen -, a nő zaklatottan kezdett viselkedni; mindenképpen el akarta kerülni, hogy megfertőzzön másokat is. Édesapja azt látta megoldásnak, ha kihívja a mentőket, így a nőt a nem sokkal később kiérkező mentősök szállították be a kórházba.

Az infektológián nem tudták fogadni őt, ezért – mivel évekkel ezelőtt már járt ott – a pszichiátriai osztályon helyezték el. Bár ez eleve nem látszott indokoltnak egy cseppet sem, ami ez után történt, az ténylegesen kiverte a biztosítékot: elmondása alapján ugyanis a nőt egy ágyhoz kötözték, és erős idegbénító pszichiátriai szerrel injekciózták be – utóbbit a kórházi dokumentumok is alátámasztják. Majd rövidesen egy ápoló közölte vele, hogy most be fogják pelenkázni, ami sajnos igen gyakori eljárás a pszichiátrián.

Egy egész napot kellett ebben az állapotban töltenie, mire vérvételt követően megállapították, hogy a nőnek nincs koronavírus-fertőzése, így hazaengedték a kórházból.
Úgy tűnik, az a keserű valóság, hogy akit egyszer már megbélyegeztek „mentális rendellenességgel”, az könnyen kerülhet a fentihez hasonló megalázott helyzetbe.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük