Amikor túlzásba viszik a gondoskodást

Rács mögé került egy pennsylvania-i pszichiáter, miután szexuális aktust kezdeményezett egy férfi páciensével. Még hotelszobájába is meginvitálta betegét, méghozzá nem is akárhogyan: ruhái nélkül látta volna vendégül a férfit.

Az 53 éves Ashok Bharucha mostanra a County Centre börtön vendégszeretetét élvezi, mivel nemrégiben kissé túl közel próbált kerülni egy gyanútlan férfi pácienséhez.

A férfi januárban lett a pszichiáter betege, így a koronavírus miatt ez az első személyes találkozásaik egyike volt – nem tudhatta hát, mire számítson a pszichiátertől. Ashok Bharucha először megölelte és arcon csókolta a férfit, aki azt gondolván, hogy ez hozzátartozik a doktor népi szokásaihoz, nem tette szóvá a történteket. Fél óra múlva azonban – mesélte a beteg –, a pszichiáter tovább folytatta a testi közeledést felé, végül pedig szexuális együttlétet kísérelt meg vele, a férfi nem kis meglepetésére.

Dr. Bharucha azt is betege tudtára adta a találkozás alkalmával, hogy szívesen látná őt hotelszobájában, már amennyiben ádámkosztümben érkezik.

A rendőrség házkutatási parancsért folyamodott, hogy lefoglalhassák Dr. Bharucha telefonját, melyről rendszeresen üzeneteket küldözgetett a férfinak. A páciens emellett távolságtartási végzést is szerzett volt kezelőorvosával szemben.

A pszichiáter azóta börtönben tölti a napjait óvadék nélkül, első meghallgatása július elején esedékes.

Nem ez a páciens az első, akit szexuális visszaélés ért a pszichiátrián, bár tény, hogy elsősorban a női páciensek vannak kitéve ennek a veszélynek. A betegek könnyen azt gondolhatják, hogy a szexuális közeledés a kezeléshez tartozik. Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítványhoz többen fordultak már segítségért Magyarországon is hasonló esetekben: a pszichiáter a terápia részeként fogadtatta el a beteggel azon tetteit, melyek valójában a szexuális zaklatás kategóriájába estek.

Forrás: https://wjactv.com/news/local/police-state-college-psychiatrist-accused-of-sexually-assaulting-patient

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük